Учора лідерку партії «Батьківщина», колишнього прем’єра Юлію Тимошенко знову викликали на допит до Генеральної прокуратури. Перед черговим відвідуванням Головного слідчого управління Генпрокуратури, як повідомляє офіційний сайт «Батьківщини», Ю. Тимошенко заявила журналістам, що відмова слідчих ГПУ в задоволенні її клопотання про виїзд з України пов’язана зі страхом чинної української влади. Другого лютого екс-прем’єр планувала зустрітися у Брюсселі з європейськими політиками. «Я думаю, що вони боялися не того, що я не повернуся, а боялися того, що я повернуся», — сказала екс-прем’єр.
Перед допитом лідерка «Батьківщини» також заявила, що з підвищенням вартості житлово-комунальних послуг та відсутністю індексації пенсій та заробітних плат чинна українська влада оголосила війну всім громадянам України. «Пенсії і заробітні плати всі заморожені, і на фоні цього продовжується друк гривні, підвищуються ціни на все, що люди споживають. Зупинити треба цю машину», — сказала Ю. Тимошенко.
Як відомо, слідчий Генеральної прокуратури в особливо важливих справах відмовив Юлії Тимошенко у задоволенні клопотання щодо можливості здійснити поїздку до Бельгії, мотивувавши своє рішення тим, що на вказаний у клопотанні час при-значено слідчі дії у справі. «Окрім того, є оперативні дані про те, що Тимошенко Ю. В. має намір скористатися поїздкою за кордон, щоб покинути Україну і ухилитися від слідства», — повідомили у відділі зв’язків із ЗМІ Генпрокуратури.