Шістнадцять інвестиційних проектів у галузі тваринництва впроваджують на Вінниччині. Дев’ять з них стосуються виробництва молока, п’ять — свинини, один — яловичини та ще один — виробництва птиці. Сім виробничих комплексів, що споруджуються, готові на 70 і більше відсотків.
Зустріч з інвесторами, які вкладають кошти у тваринницьку галузь, ініціював голова Вінницької ОДА Микола Джига. За його словами, влада готова підтримати кожного, хто відновить роботи на «недобудовах». Вже у червні заплановано здати в експлуатацію комплекс з виробництва молока в селі Громадське Літинського району, повідомив директор ВАТ «Племзавод «Літинський» Олег Олексюк. Роботи виконано на 70 відсотків. Вартість тваринницького комплексу сягає 57 мільйонів гривень. Він розрахований на 1300 корів. «Це — той об’єкт, де впроваджуються сучасні технології і якісно новий рівень обслуговування. Це — приклад модернізації галузі», — зазначив Микола Джига.
Керівник регіону побував на кожному з недобудованих об’єктів, щоб з’ясувати причини стримування будівництва. За його словами, десять нових комплексів планують завершити до кінця року. Це дасть змогу вирішити насамперед проблему якості молока та забезпечення людей роботою. Поки що в регіоні левову частку молока виробляють у приватних господарствах селян.