На Прикарпатті кадрові скорочення не зачеплять райдержадміністрації. Про це повідомив голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк, відповідаючи на запитання журналістів після завершення спільного засідання колегії ОДА і президії обласної ради. За його словами, «там і так працюють по 19 осіб разом з прибиральницею, сторожами та водіями».
Водночас чокремі обласні підрозділи буде скорочено. Це стосується передусім дублюючих структур. До таких М. Вишиванюк зараховує управління з питань надзвичайних ситуацій. «Коли щось трапляється, я телефоную одразу в Головне управління МНС, — пояснив голова ОДА. — З управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи зробимо відділ при облдержадміністрації, який контролюватиме роботу МНС в області».
Зменшиться й кількість сільських рад. Їх буде ліквідовано в селах, де, за словами очільника, «залишилося по 15 осель». Щодо об’єднання Калуських міської та районної рад, то, як наголосив Михайло Вишиванюк, «для розвитку сфери медицини це є правильним кроком. А ось освіта працюватиме так, як і раніше».