Як відомо, за зміни до Конституції, якими продовжується термін діяльності Верховної Ради цього скликання до жовтня 2012 року, висловилося 310 народних депутатів. Майже відразу після того, як завершилося голосування, почалися розмови про те, чи не під тиском, бува, діяли депутати від опозиції. Із лав фракції «БЮТ-«Батьківщина» одразу ж виключили сімох перебіжчиків. Водночас у коментарях, які пізніше з’явились у ЗМІ, йшлося про те, що, наприклад, бютівець Павло Мовчан на момент голосування перебував у лікарні. «Я не можу говорити і я не голосував, зараз я в лікарні, у мене тут лікар», — сказав він, спілкуючись із «Обкомом». Це ж джерело повідомляє, що брат пана Мовчана начебто працював в уряді Юлії Тимошенко заступником міністра екології Георгія Філіпчука (який, як відомо, під арештом).
Не менш загадкова історія з голосуванням іншого опозиціонера —  «нунсівця» Володимира Ар’єва. Він стверджує, що на момент голосування його навіть не було в країні. А депутатська картка у цей час знаходилася в кишені парламентарія. Для підтвердження своїх слів В. Ар’єв надіслав «Українській правді» фото з карткою в руках біля терміналу авіакомпанії «Дельта» у Вашингтонському аеропорту.
Справедливості заради слід сказати, що є такі представники меншості, які не цураються своєї позиції з приводу терміну наступних парламентських виборів. Як от, наприклад, Анатолій Семинога.
Водночас, на момент, коли верстався номер, інформації про те, що у Регламентний комітет Верховної Ради подано бодай якусь скаргу за результатами голосування змін до Конституції, не надходило.