У Запоріжжі підрахували, скільки бюджету міста коштуватиме безплатна поїздка катером одного пільговика, — і вирішили дати грошей на таксі.
98 процентів пасажирів річкових теплоходів — пільговики, адже їхати на дачу за 17 гривень бажаючих мало. Відповідно всі витрати ділять між собою річковики та міський бюджет. Цього ж року з’явилася ще одна проблема — одразу дев’ять понтонів, до яких причалювали катери в пунктах зупинки, потребують нових дозволів на експлуатацію. Їх ніхто не дасть без ремонту, на який потрібно чимало коштів.
Міський голова Запоріжжя Олександр Сін підрахував, що причали і понтони, а також дотації на річкові перевезення мають становити близько 4 млн. гривень з бюджету. Якщо врахувати, що протягом сезону послугами дачних теплоходів користуються близько 60 тисяч пасажирів, то виходить, що одна поїздка обійдеться місту в 70 гривень. А послуги таксі в тому ж напрямку становитимуть близько 50 гривень. Тож, найймовірніше, у Запоріжжі візьмуться за монетизацію «теплохідних» пільг. Міський голова дав підлеглим 10 днів на розробку її механізмів чи пошук якихось інших прийнятних рішень.