Представники провладної більшості у Київраді обіцяють покласти край вирубкам зелених зон. Про це заявив член комісії з питань земельних відносин Олексій Омельяненко: «Вироблена чітка стратегія протидії цьому явищу. До того ж юридична служба КМДА достатньо потужна, щоб упоратися з проблемою, коли за рішенням суду відбуваються подібні дії».
Він припускає, що незаконні вирубки в столиці припиняться впродовж року. Хоча, за повідомленням міжнародних екологічних організацій, Київ і досі вважається одним із найзеленіших великих міст Європи, оскільки площа лісів, парків і скверів у його межах становить понад 50%.
Тим часом, попри обіцянки, зелені насадження у столиці знищуються. Не таємниця, що забудовники — з відома влади — діють за схемою незаконного захоплення землі. За нею узаконюють будь-який злочин. Приміром, фірма, котра претендує на земельну ділянку, без рішення сесії Київради у суді отримує дозвіл на її оренду та вирубування. Суддя одним рішенням скасовує і Генеральний план Києва, і Програму його озеленення. Про що неодноразово повідомлялося у «Голосі України».
Тож, усупереч голосним заявам можновладців, вирубування зелених зон для забудови активізувалося в усіх районах Києва. Про це днями заявила координатор громадської ініціативи «Збережи старий Київ» Інна Сосун: «Лише тих місць вирубки, які набули розголосу, налічується понад 20. Скільки їх буде ще — громадськості невідомо, адже влада не оприлюднює, яка кількість ділянок у столиці вже надана товстосумам, і скільки їх ще нададуть».