Державні навчальні заклади можуть об’єднати для скорочення витрат. Про це заявив журналістам голова ОДА Анатолій Близнюк. «Це дасть змогу знизити матеріальні витрати, в тому числі на апарат управління, і створити умови для непідвищення ціни на навчання». Керівник області зазначив, що перспектива об’єднання обговорюватиметься із колективами ВНЗ та студентами. Він не назвав виші, які планується «злити», проте дав зрозуміти, що цей процес — об’єктивний та неминучий.
«Ми маємо 12,5 тисячі місць у вищих навчальних закладах. Торік потенційних абітурієнтів було понад 30 тисяч. Цього року випускників буде лише 5 400 осіб. А на тестування подали заявки лише 3 400 осіб», — сказав голова ОДА. На його думку, в такій ситуації є лише два варіанти: або підвищення плати за навчання, або скорочення кількості ВНЗ.
У понеділок кілька десятків студентів влаштували акцію протесту перед будівлею обласної держадміністрації. Учасники акції вимагали не підвищувати плату за навчання студентам-контрактникам, а також не скорочувати кількість бюджетних місць.