Пожежу в будинку, що є пам’яткою архітектури місцевого значення, помітили у першій половині дня 31 січня працівники управління Національного банку України у Вінницькій області. З вікон їхніх робочих кабінетів було видно дим у тій частині будівлі, яка уже багато десятків років відведена під кафе з незмінною назвою «Вогник».
Перші пожежні машини приїхали менш ніж за десять хвилин. За інформацією прес-служби обласного управління МНС, на гасінні вогню було задіяно 13 одиниць спецтехніки та 50 вогнеборців. До місця події заїжджали через подвір’я банку — іншого під’їзду до тильної і бокової сторони 3-поверхової будівлі не передбачено. Воду подавали з пожежних гідрантів, що знаходяться на протилежній стороні центральної вулиці. Тому рух трамваїв, тролейбусів й автомобілів по Соборній був зупинений майже на годину.
— Гасіння пожежі ускладнювала також відсутність перекриття між другим і третім поверхами у тих приміщеннях, що вже не експлуатуються, — пояснив начальник оперативно-координаційного центру обласного управління МНС Андрій Бабкін. Співрозмовник припускає, що пожежа виникла через коротке замикання в електропроводці. Причину загорання встановлюють експерти. На щастя, від вогню ніхто не постраждав. Тільки власники одного з найстаріших закладів харчування зазнали чималих збитків.