Під час вирішення освітянського питання ключовим має стати розумний і гласний підхід. Таку тезу озвучив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час брифінгу.
За його словами, пікети з приводу реформування системи вищої освіти — не що інше, як нагнітання пристрастей, адже законопроект зі змінами, з якими не погоджуються студенти, поки що навіть не стоїть у порядку денному сесії.
Однак стурбованість, якою переймаються молоді люди, главі парламенту зрозуміла. Його позиція в цьому питанні чітка — немає сумніву, що порядок треба наводити, але «очевидно підхід має бути розумним», а також гласним. Для того, щоб забезпечити абсолютну прозорість у обговоренні цього питання, В. Литвин дав доручення профільному парламентському комітетові розглянути проблему відкрито із залученням студентів, освітян та фахівців. «Після того вийти на широке обговорення, — сказав він, —- і лише потім прийняти узгоджене рішення».
Так прискіпливо, на думку керівника Верховної Ради, треба підходити до всіх гуманітарних тем. Бо питання мови, освіти, історії провокують розкол, тож «не варто створювати проблем у цій сфері політичним шляхом».
Володимир Литвин виокремив три чинники розвитку світу 
— інновації; 
— освіта; 
— відновлювальні джерела енергії.
Глав парламенту констатував, що система вищої освіти в нашій країні деградує. Водночас, маємо тисячу вузів та понад дві сотні університетів. Безумовно, так тривати не може. Та «одним махом відрізати рішення, які приймалися раніше», також не вихід. На думку парламентарія, ситуація має вирішуватися «природним шляхом».