Діалог між владою та ЗМІ має бути якомога відвертішим та відбуватися на постійній основі. На цьому наголосив генеральний директор Українського національного інформаційного агентства Укрінформ Віктор Чамара, відкриваючи перше засідання клубу «Ділових зустрічей», ініційоване Укрінформом та Київською організацією Національної спілки журналістів України (НСЖУ).
«Ми плануємо у такий спосіб розпочати відвертий діалог між представниками влади та ЗМІ, куди постійно запрошуватимемо перших осіб, щоб наше суспільство ставало відкритішим. Окрім того, доносячи до людей інформацію про діяльність державних органів влади, для нас не менш важливо, щоб і влада дослухалася до думки журналістів та переймалася проблемами, які нерідко доводиться вирішувати редакторам ЗМІ сам на сам», — сказав Віктор Чамара, додавши, що, виконуючи побажання журналістів, такий діалог розпочався сьогодні із зустрічі з головою Київської обласної державної адміністрації Анатолієм Присяжнюком (на знімку).
За словами голови Київської організації НСЖУ Михайла Сороки, особливо зацікавлені у таких зустрічах члени Київської журналістської організації, яка сьогодні налічує чотири тисячі спілчан: «Переважно це журналісти столиці, але є й значний загін журналістів Київщини, передусім, працівники районних газет, які також мають потребу в якнайповнішій інформації про діяльність влади».
Як констатували учасники засідання, за останні десять років це перша зустріч із головою Київської обласної державної адміністрації у такому колі.
Анатолій Присяжнюк зазначив: сьогодні є брак достовірної інформації для жителів області про те, що насправді відбувається в регіоні.
При цьому він наголосив, що проблем багато, і завдання влади — вирішувати їх оперативно та доводити інформацію до людей, аби впливати на ситуацію: «Тому допомога журналістів у цих питаннях є дуже важливою для нас».
«Київщина єдина не має свого адміністративного центру, по цілому Києву розкидано чимало структур, які підпорядковані облдержадміністрації. Тому нині особисті прийоми я проводжу за принципом «єдиного вікна». На них запрошуються керівники всіх служб, щоб оперативно вирішити питання людей», — сказав керівник області.
У багатьох починаннях голова ОДА не має наміру розраховувати лише на державні кошти. Він налаштований залучати в область насамперед кошти меценатів, інвесторів, приватного сектору.
Серед пріоритетів на найближчу перспективу голова ОДА назвав наведення ладу в питаннях виділення землі, залучення інвестицій і внутрішніх, і з-за кордону, створення мінімум 30 тисяч нових робочих місць. Ставка робитиметься на агропромисловий сектор, переробну промисловість, розвиток тваринництва. Облдержадміністрація має намір вдихнути нове життя у віддалені села та в депресивні райони. Постійна увага приділятиметься Чорнобильській зоні, поліпшенню життя мешканців Поліського та Іванківського районів.
Анатолій Присяжнюк наголосив: «Маємо донести до людей правду про свою діяльність, про свої плани на майбутнє і сприяти відкритості влади перед громадою. Тому ми зацікавлені в якнайтіснішій співпраці із журналістами».
 
Наталія АНДРУСЕНКО (Укрінформ).
Фото Юрия ІлЛЄнка (Укрінформ).