Минулої суботи українці вшановували пам’ять героїв Крут. Низка акцій відбулася у столиці та на станції Крути, що на Чернігівщині.
Пам’ять загиблих студентів вшанував і Прем’єр-міністр Микола Азаров. У супроводі, зокрема, Першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва, віце-прем’єра Сергія Тігіпка, міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова він поклав квіти до Аскольдової могили. А Президент Віктор Янукович закликав українців «пом’янути по-християнськи звитягу та безстрашність усіх тих, хто впродовж століть віддавав своє життя за незалежність України, за наше з вами майбутнє».
Покласти квіти до пам’ятного знаку й хреста загиблим біля Аскольдової могили прибули народні депутати з «БЮТ-«Батьківщини». Крім того, Конгрес українських націоналістів і Українська народна партія провели марш з нагоди Дня пам’яті героїв Крут у Києві. «Наша Україна» провела акцію на станції Крути Чернігівської області. Участь у ній узяли близько тисячі людей, зокрема активісти УНП, «Свободи», «За Україну!», КУН, представники козацьких організацій, об’єднань офіцерів, ветеранів УПА та Пласту.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.