Минулої суботи виповнилося 60 років від дня народження відомого політичного і громадського діяча Євгена Петровича Кушнарьова. Нагадаємо, народний депутат трагічно загинув на полюванні в 2007 році.
З цього приводу у Харкові за ініціативою Фонду підтримки демократичних ініціатив Євгена Кушнарьова (який заснували його діти Тетяна Кагановська і Андрій Кушнарьов) провели «круглий стіл». В історії Харкова, наголошували промовці, Євген Петрович залишиться першим демократично обраним очільником міста, який наполегливо працював над проблемою розширення прав місцевого самоврядування. Усі учасники «круглого столу» високо оцінили його внесок у державне будівництво і формування українського політикуму. Представники різних політичних течій з Росії та Україні були одностайні: Кушнарьов був одним з найяскравіших регіональних лідерів, готовий до кінця обстоювати свою ідеологічну позицію.
«Євген Петрович стояв біля витоків бурхливих демократичних процесів, що почалися в середині 80-х років минулого сторіччя і призвели до появи незалежної Української держави. Демократичні принципи він сповідував до кінця своїх днів і послідовно відстоював їх, — зазначив Прем’єр-міністр Микола Азаров. — Сьогодні, коли почалася масштабна модернізація країни, великий творчий потенціал Євгена Петровича розкрився б на повну силу. Але й те, що він нам залишив у спадщину, довгі роки працюватиме на країну».