Відповідно до постанови парламенту заплановано 11 пленарних тижнів: з 31 січня по 4 лютого, з 14 по 18 лютого, з 28 лютого по 4 березня, з 14 по 18 березня, з 4 по 8 квітня, з 18 по 22 квітня, з 10 по 13 травня, з 16 по 20 травня, з 30 травня по 3 червня, з 14 по 17 червня, з 4 по 8 липня. Протягом п’яти тижнів парламентарії зустрічатимуться з виборцями: з 21 по 25 лютого, з 21 по 25 березня, з 26 по 29 квітня, з 23 по 27 травня, з 20 по 24 червня. Ще вісім тижнів (а також кожної пленарної середи) — працюватимуть у комітетах, комісіях та фракціях: з 7 по 11 лютого, з 9 по 11 березня, з 28 березня по 1 квітня, з 11 по 15 квітня, з 4 по 6 травня, з 6 по 10 червня, з 29 червня по 1 липня, з 11 по 15 липня. Традиційно на сесійному тижні щопонеділка відбуватимуться засідання погоджувальних рад керівників фракцій і голів комітетів, а щоп’ятниці — година запитань до уряду.
8 липня сесію закриють.
Думки з приводу
Що народні депутати планують на цю сесію, які законопроекти потребують першочергового розгляду і які теми можуть об’єднати парламент 
Петро СИМОНЕНКО (фракція КПУ):
— Нова сесія буде не менш бурхливою, ніж попередня. Напруження й надалі посилюватиметься, бо безробіття не ліквідовано, немає програми стосовно реального підвищення добробуту наших громадян. Посилюватиметься напруження й у зв’язку з тим, що за вимогами МВФ збільшаться тарифи на газ, а реформа житлово-комунального господарства передбачає переведення комунальних підприємств у приватну власність. Зрозуміло, що відповідно зросте вартість послуг. Комуністи обов’язково спрямовуватимуть свої зусилля на те, щоб розповісти людям, як можна боротися проти цих явищ і якими методами досягти результатів. Насамперед це стосується пенсійної реформи, Житлового та Трудового кодексів. Трудовий кодекс має захищати найманих працівників. Через нього маємо примусити роботодавців виконувати всі соціальні зобов’язання. Навколо саме цих тем маємо об’єднатися.
Крім того, комуністи вважають, що потрібно заборонити гральний бізнес, бо це — механізм збагачення, відмивання коштів організованою злочинністю. Це система, через яку наркобізнес отримує колосальні прибутки.
Юрій ЛИТВИН (фракція Народної партії):
— На восьмій сесії Верховної Ради України шостого скликання народні депутати мають розглянути майже 1100 питань. Але кожне з них — важливе.
Насамперед треба обговорити проект закону стосовно протидії корупції, завершити розгляд пакета законів щодо дерегуляції та законів, які вимагає прийняти Рада Європи. Необхідно вирішити й долю законопроекту про внесення змін до Конституції в питанні терміну повноважень органів влади.
16 лютого в парламенті відбудуться надзвичайно важливі слухання з пенсійної реформи, яка зачепить кожну людину, а в середині березня парламентські слухання на тему «Земля в українській долі: ситуація в земельній сфері, законодавче забезпечення земельних відносин та практика його реалізації».
Немає ані правових, ані політичних підстав казати про проведення виборів наступного року, а відповідні розмови нав’язуються деякими політиками, щоб утримати свої рейтинги і відволікти суспільство від потреби розв’язання реальних проблем. Країна має відпочити від виборів.
Анатолій Кінах (фракція Партії регіонів):
— Особливо важливо, щоб передусім парламент розглянув ситуацію, яка стосується питань національної безпеки та обороноздатності держави. Слід виконати рішення РНБО і указ Президента, які стосуються розвитку оборонного комплексу і програм, що формують обороноздатність країни, включаючи її позиції на світових ринках спецтехніки та зброї. Це будівництво кораблів типу «корвет», програми високоточної реактивної зброї «Сапсан», продовження будівництва літака Ан-70 тощо. Хотілось би, щоб у контексті глобальних проблем (з огляду на події, скажімо, в Тунісі, Єгипті, Румунії та ін.) розглянули — з точки зору взаємодії Президент-парламент—уряд — рішення, затверджене указом глави держави, щодо викликів і ризиків для України в 2011 році. Це перший блок.
Другий, який має принципове значення, — це питання забезпечення енергоресурсами. Створюється дуже ризикована ситуація навколо нашої газотранспортної системи, продовжується будівництво альтернативних газо-проводів, вже практично на старті Південний потік. Також не знайдено механізми в трикутнику ЄС—Україна—Росія для забезпечення технічного і технологічного переоснащення газотранспортної системи і забезпечення її навантаження. Цей блок питань ми можемо розглядати разом. Це стратегічні питання, навколо яких повинні об’єднатися всі політичні сили, незалежно від їх кольору.
І ще один блок, упевнений, має бути в центрі уваги. Він стосується системних реформ. 
Тарас Стецьків, фракція «НУ—НС»:
— На жаль, говорити про якісь наші законопроекти сьогодні не доводиться, оскільки парламент перетворився на «машину для голосування», де командує один чоловік — Михайло Чечетов. Відповідно, це означає, що в країні немає парламенту. А оскільки під час минулої сесії жоден законопроект опозиції, жодна її поправка не були підтримані, то в цій ситуації ми розглядаємо внесення законопроектів виключно з пропагандистською метою. Тобто ми, безумовно, вноситимемо законопроекти і економічного, і соціального, і безпекового характеру, розуміючи при цьому, що єдина мета внесення цих законопроектів — доносити до виборців нашу позицію з того чи іншого питання. Адже ми свідомі того, що жоден наш законопроект не буде підтриманий, як це вже було у 2010 році. Натомість більшість, маючи близько 260 голосів, як і раніше, узаконюватиме все, що виходить від уряду Януковича—Азарова, а, по суті, — «поняття», за якими вони хочуть заставити жити країну. Протистояти цьому, знову ж таки, ми можемо лише пропагандистськи, розповідаючи людям, що стоїть за тим чи іншим рішенням. Отож мушу констатувати, що, на жаль, зараз у парламенті немає дискусії, немає обміну думками, немає пошуку оптимальних рішень.
Андрій ПАВЛОВСЬКИЙ (фракція «БЮТ-«Батьківщина»):
— Наступна сесія буде невтішною, я б навіть сказав чорною, з точки зору захисту соціальних інтересів простих громадян. Тому що планується ухвалення низки людожерських законів і кодексів, починаючи з пенсійної реформи і закінчуючи Житловим і Трудовим кодексами. Усі ці документи написані в інтересах великого капіталу, а проблеми вирішуються за рахунок простих громадян. Крім того, у січні уряд зареєстрував законопроект про гарантії виконання судових рішень. І хоча назва документа не має жодного відношення до соціальної проблематики, у його перехідних положеннях фактично міститься обмеження права на отримання соціальних пільг і виплат для 16 категорій.
Водночас парламент розпочне роботу з продовження своїх повноважень усупереч поновленої Партією регіонів Конституції 1996 року, відповідно до якої вибори до Верховної Ради мають відбутися в березні четвертого року повноважень. Тобто у березні 2011 року.
Фракція «БЮТ—«Батьківщина» за продовження повноважень парламенту голосувати не буде. Нехай без нас збирають 300 голосів. Так само ми не голосуватимемо за антисоціальні законопроекти і кодекси.
Об’єднатися ми могли б навколо законопроектів, які покликані покращити соціальне становище наших громадян.