Керуючий Волинською єпархією митрополит Нифонт, якому належить ідея проведення цієї доброчинної акції, вручив керівникам сиротинців області 197 848 гривень. Цікаво, що 140 тисяч з них було зібрано під час самого концерту. Як зауважив митрополит, сума ця вельми вагома, оскільки в кіноконцертному залі «Промінь» зібралися переважно люди невисоких статків.
— Ще один благодійник приніс напередодні десять тисяч гривень, — розповів владика. — Я запитав його, від кого такий щедрий дар. «Ні від кого», — відповів чоловік з посмішкою і поспішив до виходу. Я так і записав на згортку: «Ні від кого — для дітей-сиріт». Одна небагата жінка з села Глухи Хевронія ще за два місяці до концерту принесла дві тисячі власних заощаджень. Ми для сиріт двічі на рік кошти збираємо, а також для незрячих, дітей-інвалідів. Наші священики разом з парафіянами допомагають багатодітним сім’ям. Цей Різдвяний благодійний концерт був уже 17-й. Загальна сума зібраних на них коштів — 1 017 087 гривень. Цьогорічна пожертва — найбільша.
На знімку: митрополит Нифонт вручає грошову допомогу директору Ківерцівського дитячого будинку сімейного типу Джаніні Череп.
Фото автора.