Побачила світ збірка нарисів «Якщо не я, то хто?» про життєвий шлях державного діяча, відомого політика, співголови депутатської групи «Економічний розвиток» Анатолія Кінаха (на знімку).
Про це розповідають ті, хто давно знає цю непересічну людину. І друзі студентських років, і представники Миколаївщини, яка стала для політика рідним краєм, хоча він і народився у Молдові, на Придністров’ї.
Усі вони розповідають на сторінках збірки про те, що найбільше впало в око під час спільної роботи у парламенті та Кабінеті Міністрів, у краю корабелів і в Українському союзі промисловців і підприємців. Серед них — колишній прем’єр Валерій Пустовойтенко, народні депутати кількох скликань Таріел Васадзе і Василь Гурєєв, екс-міністр енергетики Іван Плачков і голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів Леонід Козаченко, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський і перший заступник голови Служби безпеки України Василь Крутов, чимало інших знаних в нашій державі людей.
У цьому суголоссі спогадів, які дають змогу подивитися на відомого політика з різних ракурсів, інколи зовсім несподіваних, своїм баченням Кінаха-парламентарія, Кінаха-прем’єра поділилися заслужені журналісти України Володимир Королюк, який багато років пропрацював у «Голосі України», та Зоя Краснодемська.
Власне, колективу укладачів збірки нарисів вдалося досягти своєї мети —  показати не лише політика, а й сина, брата, батька, чуйного товариша.