Фракція «Батьківщина» закликає Президента Петра Порошенка внести до Верховної Ради подання на звільнення Валерія Гелетея з посади міністра оборони і готова ініціювати позачергове засідання парламенту для розгляду цього питання. Про це йдеться у листі голови фракції Сергія Соболєва до глави держави, повідомляє прес-служба партії.

«Від імені групи народних депутатів з фракції ВО «Батьківщина» хочу висловити вам як Верховному головнокомандувачу України глибоке занепокоєння діями міністра оборони Валерія Гелетея», — зазначається у листі.

«Наявна у нас інформація свідчить, що прорахунки вищого керівництва Збройних Сил призвели до трагічної загибелі сотень українських бійців в оточенні під Іловайськом. Через незадовільну організацію тилового забезпечення АТО проводиться в умовах постійної нестачі зброї, продовольства, обладнання. Преса рясніє повідомленнями про безгосподарність та корупцію в армії», — йдеться у документі.

Депутати наголошують, що «публічною критикою командирів добровольчих батальйонів В. Гелетей принижує гідність українських патріотів, які захищають країну, та створює конфлікт між підрозділами, що беруть участь в АТО».

«Безпідставна заява   В. Гелетея про застосування російською армією тактичної ядерної зброї, яку пізніше було спростовано самим Міністерством оборони, дискредитує українське військове керівництво і підриває довіру міжнародних партнерів до України», — йдеться у листі.

Тож подальше перебування В. Гелетея на посаді міністра оборони деморалізуватиме українські Збройні Сили і загрожує безпеці України, вважають у фракції.

Водночас Сергій Соболєв запевнив Президента, що фракція «Батьківщина», як і раніше, підтримуватиме всі дії, спрямовані на посилення обороноздатності нашої держави.