За згoду балотуватися за партійними списками від однієї з політичних сил герою Майдану, сотнику Володимиру Парасюку пропонували два мільйони доларів. Про це він заявив під час прямого ефіру на львівському телеканалі «ЗІК».

«Майдан для мене став очищенням. Я вірю, що Небесна Сотня дивиться на мене, і тому я цього не міг зробити», — прокоментував свою відмову Володимир Парасюк. Він іде на вибори самовисуванцем по Яворівському та Жовківському районах Львівської області. Його мрія: щоб депутати стали справді слугами народу, щоб престижною вважалася робота вчителя, лікаря, а не чиновника. Нові обличчя мають змінити українську політику.

Але поряд із тими, хто хоче змінити цю країну, на Львівщині починають вилазити ті, хто був задіяний у корупційних схемах, хто нажив казкові багатства нечесним шляхом. Вони й далі куплятимуть округи, але вже під патріотичними гаслами: розповідаючи, як допомагають АТО і займаються благодійністю, та красуючись перед земляками у військовому камуфляжі.

Технологія «камуфляж» буде на цих виборах найбільш затребуваною. Майже всі політичні сили мають у списках учасників АТО. Що популярніша партія — то популярніші герої. Вони будуть найактивнішими пропагандистами виборчих перегонів. І за таких героїв, які можуть підвищити рейтинги партій, заможні кандидати готові платити. Тільки не все продається в цьому світі.

Львівська область.