Щойно повідомили про те, що в одній з хлібних яток на ринку «Андріївський» у Рівному за хлібину «Дарницького» продавці правили 3 гривні замість звичних 2,55—2,65, як туди виїхали працівники обласного управління з контролю за цінами. З’ясували, що таку «самодіяльність» з ціною виявив один з підприємців, перевищивши межу допустимої торгівельної надбавки у 8 відсотків. 
— Торік нам вдавалося стримувати зростання цін на соціальні сорти хліба (житньо-пшеничний і з борошна першого ґатунку) завдяки тому, що влада підписала меморандум із 8 найбільшими виробниками хліба, — розповідає начальник Головного управління економіки та інвестиційної політики Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. — Згідно з цим документом хлібопекарським підприємствам виділяється борошно з Держрезерву за помірними цінами, а вони, в свою чергу, утримують сталими ціни на соціальні сорти хліба. 
Тим часом один із підписантів цього меморандуму, побажавши, щоб його не називали в пресі, дорікнув, що іноді якість зерна з Держрезерву бажає бути кращою, та й строки розрахунків за нього жорсткі: виробники витягують обігові кошти, щоб розрахуватись за борошно, але отримують його лише через місяць. Ось і зараз отримують те, за яке заплатили в грудні.
За тиждень подорожчали: на 2,5 відсотка — манна крупа, на 3 відсотки — олія соняшникова (вони завозяться в область з інших регіонів). На рівні середньоукраїнських ціни на молоко — 6,5, борошно — 3,35 гривні за кілограм. 
За рік на Рівненщині найбільше подорожчали гречка — в 2,3 разу, капуста — на 40 відсотків, цукор, масло вершкове, молоко — на 25, борошно пшеничне — на 36.