Справдилися прогнози фахівців стосовно здорожчання цукру. Якщо торік восени за кілограм солодких кристалів треба було заплатити 8,6—9 гривень, то нині вже 9—9,5 гривні.
Така само ситуація з гречкою. Її зібрали торік понад 14 тисяч тонн. Це вдвічі більше регіональної потреби. Втім, крупи від того не стали дешевші. В приміському селищі Стрижавка в одному з магазинів кілограм гречки коштує... 19(!) гривень, на ринках Вінниці — 17—18.
Натомість нинішня вартість сала задовольняє більшість покупців. Український «снікерс» продають у Вінниці на  «Привокзальному» ринку за 6—10 гривень за кілограм; у райцентрі Бершадь можна купити навіть за 4 гривні, в Іллінцях — за 7. Трохи подешевшала свинина (30—50 гривень за кілограм). Директор обласного об’єднання ринків Володимир Іжевський пояснює це збільшенням поголів’я свиней у селянських господарствах.
«Кусаються» ціни на овочі. За кілограм моркви продавці правлять 7—8 гривень, стільки ж — за капусту, 5—6 гривень треба заплатити за кілограм столових буряків, 6—7 гривень — цибулі. Традиційно взимку дорогі молочні продукти: кілограм домашнього сиру — 30—35 гривень, літр молока — 6—8 гривень.