У січні в області подорожчали продукти щоденного споживання: картопля та крупи. За кілограм картоплі на ринках Донецька правлять 6,5—7 гривень. Це на 1,5—2 гривні дорожче, ніж місяць тому. Гречану крупу в магазинах можна зустріти за ціною від 16 до 28 гривень за кілограм, залежно від виробника. Приблизно на 30 відсотків подорожчали рис, манна та інші крупи. Зате на передноворічний рівень повернулися ціни на м’ясо: близько 45 гривень за кілограм свинини, 42 гривень — яловичини. Залишаються високими ціни на вершкове масло, які зробили стрибок три місяці тому. Кілограм цього продукту обійдеться мешканцю обласного центру в 55—70 гривень.
«Ми проаналізували 17 позицій за продуктами харчування, які вимагають або збільшення обсягів виробництва, або збільшення інтервенції. Тобто це продукти, які не виробляються на території області, — розповів перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Дергунов. — Ми ще раз проаналізували, наскільки використовуємо всі важелі, які є в наших руках, — обмеження торговельної надбавки та обмеження рівня рентабельності. Але за один день, за щучим велінням, цього не станеться».
Факт, що Донеччина утримує перше місце в Україні за рівнем цін на цукор (9,20—9,50 гривні за кілограм), Сергій Дергунов пояснив так: «Ми маємо відпускну ціну заводів-виробників. І плече доставки в нас виходить одне з найдовших. Тому в області — найвищі ціни на цукор. Це об’єктивно пов’язано з транспортними витратами та витратами на фасування».