Крим

У 2010 році прокуратурою Криму виявлено 67 злочинів у земельній сфері. Про це на прес-конференції у Сімферополі повідомив заступник Генерального прокурора України — прокурор АРК Степан Молицький. 
«Стільки кримінальних справ порушено наглядово-слідчим відомством, більшість із яких стосується незаконного розпорядження землею», — пояснив С. Молицький. Лідером з виявлених злочинів є Ялтинський регіон, у якому було порушено 17 кримінальних справ. «В основному справи порушуються стосовно конкретних керівників, органів контролю, голів місцевих рад, обвинувачуваним за цими справами обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», — зазначив глава наглядового відомства. 
За інформацією прокурора, на території автономії незаконно виділено більше 3 тис. га землі. Збиток від подібної діяльності перевищив 240 млн. грн. Також у судові органи АРК спрямовано 38 кримінальних справ за 2009—2010 роки щодо незаконно виділених 850 га землі. «У ході слідства було відшкодовано більш як 25 млн. грн. збитків, — повідомив журналістів прокурор Криму. 
За його словами, у судах автономії розглянуто 35 кримінальних справ, у результаті яких визнано винними 39 осіб. «До позбавлення волі засуджено 9 осіб», — зазначив С. Молицький.