За 10 метрів від Дерибасівської на вулиці Гаванній працівник ДАІ старший сержант Олександр Швець (номер посвідчення ОД148) під час виконання службових обов’язків відмовився спілкуватися з водієм державною мовою. Він заявив водієві автомобіля, що «не розуміє телячу мову» і зажадав, щоб з ним розмовляли російською мовою. Конфліктна ситуація була зафіксована у формі відеозапису й поширена в Інтернеті. 
В’ячеслав ВОРОНКОВ.
Одеса.
P. S. Заступився за українську мову вчора на брифінгу і глава уряду Микола Азаров. «Міністр внутрішніх справ повинен дати відповідну оцінку та зробити висновки в межах тієї виховної роботи, що проводиться в Міністерстві внутрішніх справ», — сказав М. Азаров.
КОМЕНТАР ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ДОРОЖНІЙ КОНТРОЛЬ»
Інспектор порушив Закон України «Про міліцію», наказ МВС №111, продемонстрував цілковиту юридичну неграмотність і вкрай низький рівень інтелектуального розвитку. Інспектори, які не поважають українську мову, не мають ні юридичного, ні морального права працювати в державних органах. Виявити інспектора ДАІ вдалося лише завдяки діям активістів нашої організації. Ми записуємо на камеру таких інспекторів у погонах і передаємо матеріали на телебачення. Кожен працівник ДАІ повинен знати, що за свої дії, а це безпричинні зупинки, брутальність, а також неповага до державної мови, їх звільнятимуть з органів.