Під такою назвою столична Державтоінспекція з 25 січня по 5 лютого проводить низку профілактичних заходів. Основна мета — зниження кількості дорожніх пригод за участю пішоходів. Протягом тижня інспектори ДПС більше уваги звертатимуть на те, щоб водії давали пішоходам можливість без остраху переходити дорогу «зеброю». Планом операції передбачено також заходи профілактичного характеру. Співробітники ДАІ прочитають тематичні лекції з правил дорожнього руху на підприємствах та організаціях столиці. Особливу увагу, як завжди, автоінспектори приділятимуть школам, де проведуть уроки дорожньої грамоти.
Нагадаємо, що згідно з законодавством за перехід вулиці у недозволеному місці пішоходу загрожує штраф у розмірі від 51 до 85 гривень. Водночас адміністративне стягнення за порушення водіями правил проїзду пішохідних переходів передбачає штраф від 255 до 340 гривень.
У разі якщо дії учасників дорожнього руху спричинили створення аварійної ситуації, то для пішоходів штраф збільшується від 170 до 255 гривень. Що стосується водіїв, то для них у таких випадках штрафні санкції зростають до 850 гривень. Такого водія можуть позбавити права керування автомобілем на строк від 6 до 12 місяців. В обох випадках рішення про покарання приймає суд.
Інспектор ДАІ  Анастасія ЦИБА.