З першого лютого у всіх містах України буде оголошено безстрокову акцію непокори підприємців. Про це заявив голова координаційної ради Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу в Україні Ігор Гурняк.
«Майже в кожній області України є постійні виклики в міліцію представників Асамблеї, які були учасниками Майдану. Є проблеми з порушеннями законодавства під час проведення перевірок. Більше того, частина членів координаційної ради Асамблеї перебуває в умовах судового переслідування. Деякі наші члени вже побували на допитах по 5—6 разів. Деякі перебувають у статусі невиїзних. Особисто я був на допиті минулого тижня у Львові. Усе проходило в нормальній обстановці. Відповідно до Конституції України, дав відповіді на ті запитання, на які вважав за необхідне. Викликали як свідка з перекриття вулиці Інститутської», — зазначив він. За словами Гурняка, підприємців викликають на допити, щоб зібрати інформацію й спробувати зародити в суспільстві страх. Голова ради Асамблеї відзначив, що під час акції вимагатимуть скасування Податкового кодексу, відставки уряду, проведення парламентських виборів в 2011 році, неприйняття Трудового кодексу.
Нагадаємо, з 1 січня набув чинності новий Податковий кодекс, проти якого восени протестували підприємці з усієї України.