Комітет з питань податкової та митної політики впродовж восьмої сесії Верховної Ради України шостого скликання планує розглянути близько 50 питань.
Як зазначили у секретаріаті комітету, планується розглянути, зокрема, доопрацьований проект закону про порядок легалізації деяких активів (про податкову валютну амністію), яким пропонується «комплексно врегулювати правовідносини у податковому, адміністративному, кримінальному та інших галузях публічного права». Передбачається, що його норми поширюватимуться лише на активи, які не були задекларовані всупереч нормам податкового законодавства або були набуті у власність всупереч нормам валютного законодавства України.
Планом роботи комітету передбачено розгляд проекту закону про податкове консультування в Україні, який спрямований на врегулювання відносин у сфері податкового консультування. Зокрема, пропонується визначити: зміст податкового консультування; статус податкового консультанта та громадської організації податкових консультантів; підстави проведення податкового консультування; питання сертифікації податкових консультантів тощо.
На засіданні комітету заплановано розглянути й проект закону про внесення зміни до Закону «Про оподаткування прибутку підприємств» (щодо підтримки вітчизняного товаровиробника). З метою стимулювання вітчизняних товаровиробників передбачається здійснювати системні заходи з переоснащення виробничих потужностей та запровадження енергоощадних технологій. Пропонується виключити із чинного закону норму щодо заборони збільшення валових витрат платника податку на суму здійснених авансових платежів на користь нерезидентів.
Народні депутати розглянуть також проект закону про внесення змін до Закону «Про оподаткування прибутку підприємств» (щодо оподаткування доходів від надання житлово-комунальних послуг). Законопроектом пропонується встановити для підприємств, які надають житлово-комунальні послуги, особливий порядок визначення дати збільшення валових витрат та валових доходів.
Інформаційне управління Верховної Ради.