Віктор Янукович започаткує ще 21 реформу — у різних сферах. Про це він заявив у Давосі під час зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Томасом Міроу, повідомляє УНІАН. Глава держави наголосив на важливості відновлення рівня довіри до України серед міжнародних партнерів, зокрема фінансово-інвестиційних установ.
«Ми сьогодні продовжуємо нарощувати темпи модернізації економіки і різних напрямків життя нашої країни», — розповів Президент. При цьому він визнав, що «початок будь-яких реформ є завжди болючим». «Але вони спрямовані на покращення рівня життя і підняття економіки», — на виправдання непопулярних заходів зауважив глава держави. За його словами, Київ упродовж багатьох років зволікав з реформами, тому нині питання модернізації країни перейшли у площину забезпечення її безпеки.
Про безпеку — національну й глобальну — говорив у Давосі і Президент РФ Дмитро Медведєв, який відкривав світовий економічний форум. «Теракт, який ми щойно пережили в Росії, може статися в будь-який момент і в будь-якій точці світу», — заявив він і додав, що організатори вибуху в Домодєдові, зокрема, розраховували зірвати його візит до Давоса.
Швейцарська поліція тим часом переймалася безпекою самих учасників дискусії. Учора близько 9-ї години ранку за місцевим часом (о 10:00 за київським) в складському приміщенні одного з давоських готелів пролунав вибух. На щастя, постраждали тільки шибки, повідомляє ІМК.