У гірському селищі Верховина відкрито оновлений корпус навчально-спортивної бази олімпійської підготовки «Черемош» обласного відділення Національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області. 

 Ця база, створена 40 років тому, понад два останні десятиліття не працювала і прийшла у повний занепад. Тепер один з її корпусів реконструйовано в чепурний будиночок зі світлими теплими кімнатами, в яких є всі зручності для проживання юних спортсменів, у тому числі телевізори, інтернет і навіть відеокамери, щоб тренери переглядали виступи дітей і працювали з ними над помилками. Крім корпусу здано комплекс 10 і 20-метрових трамплінів зі штучним покриттям, збудовано суддівську будку, а на трамплінах 30 і 40 метрів проведено реконструкцію. Все це зроблено за кошти «Укрзалізниці». Вартість об’єкту становить понад чотири мільйони гривень. «Укрзалізниця» також подарувала вихованцям школи спортивну форму та лижі.

— За старою доброю традицією ми допомагаємо не тільки прикарпатському, а й усім регіонам, які розвиваються, які є потенційно цікавими для залізниці, — розповів кореспондентові «Голосу України» генеральний директор «Укрзалізниці» Михайло Костюк. — Цього року наше підприємство започаткувало проект співпраці із Прикарпаттям щодо розвитку залізничного сполучення з районом Яремче, гірськолижним курортом «Буковель». Так сталося, що разом із головою ОДА Михайлом Вишиванюком ми завітали на цю спортивну базу, побачили, як діти стрибали з трампліна на солому, змочену водою, і вирішили їм допомогти.

Звичайно, це не проект нашої основної діяльності. Це проект спеціальної допомоги регіону, щоб збільшити зацікавленість наших пасажирів у поїздках на Прикарпаття, а отже — наростити у майбутньому обсяги залізничних перевезень пасажирів. А коли з’являться спортивні бази та інше, тоді й буде зацікавленість. Думаю, що на ці трампліни може бути відкритий окремий туристичний маршрут, бо таке не скрізь побачиш. Радий, що наша допомога виявилася дуже результативною. Це є добрим початком для майбутнього розвитку регіону. Треба лише докласти руки до того, щоб навести порядок біля рік, джерел. Тоді не лише залізниця отримає пасажира, а й край — туриста. У результаті всього цього буде той економічний підйом краю, якого очікують.

За словами начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді і спорту ОДА Мирослава Карабіна, цього року буде проведено реконструкцію ще одного старого корпусу бази. «Важко очікувати високих результатів від наших спортсменів, коли вони не мають належних умов для життя і тренувань, — сказав посадовець. — Тому дуже дякуємо «Укрзалізниці», Національному олімпійському комітету, головам облдержадміністрації і обласної ради, які спільними зусиллями зрушили справу з місця».

 

Івано-Франківська область.

Фото автора.