Наприкінці минулого року міська рада Дзержинська та його голова попросили народного депутата від Партії регіонів Ігоря Шкірю посприяти у виділенні місту асигнувань.
«Під час спільної зустрічі ми дійшли висновку, що через важку економічну ситуацію в країні та складний держбюджет-2011, говорити про дотації на всі галузі безперспективно. Тому було ухвалено рішення просити асигнування на реконструкцію та капітальний ремонт доріг. З такою ініціативою я звернувся до Прем’єр-міністра Миколи Азарова, який уважно мене вислухав і дав доручення міністру фінансів Федору Ярошенку вивчити це питання і включити дотації на дорожнє будівництво в держбюджет»,— зазначив парламентарій.
За його словами, Ф. Ярошенко підтвердив, що фінансування будівництва доріг у Дзержинську буде проведено в повному обсязі й почнеться з березня нинішнього року. Народний депутат нагадав, що загальна протяжність міських доріг Дзержинська із твердим покриттям становить 401,2 кілометра. До 2011 року їхній поточний ремонт та утримання, як повідомляє прес-служба Партії регіонів, забезпечувалися лише за рахунок коштів місцевих бюджетів. Капітальний ремонт автодоріг не здійснювався понад 30 років: знос бордюрного каменю становить 100 відсотків, а самих автошляхів — 98 відсотків. Ситуація ускладнилась негативним впливом гірських виробок, які ведуть у місті понад 150 років, що й призводять до руйнування та деформації доріг й інженерних комунікацій. У місцях, де вироблено вугілля, тривають серйозні усадочні явища. «Крім того, важливість реконструкції доріг Дзержинська обумовлена й підготовкою до проведення чемпіонату з футболу Євро-2012. Адже місто розташовано за 35 кілометрів від Донецька. А, враховуючи багату історію і шахтарську спадщину, іноземні туристи та гості чемпіонату також відвідають Дзержинськ», — зазначив Ігор Шкіря.