Упродовж восьмої сесії Верховної Ради шостого скликання Комітет з питань європейської інтеграції планує розглянути 201 законопроект.

У плані роботи комітету зазначається, що комітет, як головний, має розглянути проект постанови про заяву Верховної Ради України «Про візове співробітництво між Україною та ЄС» та проект постанови про внесення змін та доповнень до постанови Верховної Ради «Про питання вступу України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО)» (щодо вступу України до військово-політичних союзів), яким, зокрема, пропонується встановити, що рішення стосовно міжнародних договорів про вступ України до НАТО та Організації договору про колективну безпеку приймаються лише за наслідками всеукраїнського референдуму.
Також комітет планує розглянути 199 законопроектів на відповідність праву Європейського Союзу, зобов’язанням України в рамках Ради Європи, нормам та принципам системи ГАТТ/СОТ. Зокрема, планується розглянути низку законопроектів, пов’язаних з мовними питаннями. А саме, законопроекти про внесення змін до законів: «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» (щодо мовних вимог); «Про охорону прав на промислові зразки» (щодо використання російської мови); «Про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов або мов меншин»; «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (щодо повноважень у сфері вживання мов); «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» (щодо мови поширення інформації); «Про освіту» та «Про дошкільну освіту» (щодо мови) тощо.
Серед інших до розгляду заплановано законопроекти про регіональні мови та мови меншин, про заборону звуження сфери застосування української мови.
У плані роботи комітету на восьму сесію передбачено розгляд законопроекту про легалізацію доходів юридичних та фізичних осіб, яким визначається порядок легалізації юридичними та фізичними особами доходів, з яких не сплачено податки, збори (обов’язкові платежі) до бюджетів та державних цільових фондів або якщо при набутті таких доходів іншим чином не додержано вимог законодавства. Члени комітету визначатимуться й щодо проекту закону про регулювання оціночної діяльності в Україні, яким пропонується вдосконалити правове регулювання суспільних відносин, що виникають у сфері оціночної діяльності, з урахуванням сучасних ринкових вимог.
Інформаційне управління Верховної Ради.