обговорювали вчора під час засідання політичного клубу. За «круглим столом» зібралися парламентарії, політологи та експерти з міжнародних відносин
Учасники балансували між позитивними і негативними наслідками правління новообраного глави держави. Так, приміром, народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко та Комуністичної партії Сергій Гмиря наголошували на тому, що основною заслугою нинішнього керівника країни є формування чіткої вертикалі влади. Як зауважив регіонал, люди знають, хто несе відповідальність за те, що відбувається в нашій державі. 
Сергій Гмиря з цим погодився. Так само зійшлися парламентарії на тому, що плюси Віктора Януковича — у налагодженні діалогу зі світовими фінансовими організаціями та поліпшенні стосунків із Росією. Щоправда, комуніст висловив певну настороженість з приводу того, що деякі позиції, передбачені домовленостями, їхні колеги нині порушують. Йшлося про ініціювання податкової, пенсійної та житлової реформ — начебто на момент підписання домовленостей про такі зміни не вели мови. У відході від домовленостей Сергій Гмиря вбачає певні мінуси в роботі Президента.
Представники опозиційних партій позитиву побачили небагато. А Олесь Доній («НУ—НС») взагалі їх не знайшов. Натомість мінусів назбиралося чимало. Так, Андрій Павловський («БЮТ-«Батьківщина») наголосив, що Віктор Янукович не виконав поки що жодного пункту своєї передвиборної програми. Замість обіцяних благ, за його словами, люди мають підвищення цін на електроенергію та комунальні послуги, а з квітня можуть «розраховувати» ще й на подорожчання газу. А його колега Олесь Доній зробив акцент на згортанні демократичних засад у нашій країні. Йшлося, зокрема, про свободу слова. Згадували не лише про кримінальні справи, відкриті проти окремих опозиціонерів, а й про фізичну розправу над опонентами, тиск з боку СБУ на студентів тощо.
На думку Вадима Колесніченка, все це перебільшення, країна житиме і розвиватиметься далі. А в найближчий рік, заявив він під час дискусії, країна вийде зі складної ситуації, яка, на його думку, склалася через недолуге управління країною колишньою владою.