В одній з найпрестижніших світових галерей — Третьяковській — є і картина 15-річного юного художника із села Стадники Острозького району Вадима Олійника. Ця робота отримала Гран-прі на конкурсі «Атомна енергетика і ми». На ній відображено шлях людської цивілізації від первіснообщинного ладу до підкорення атома.
Вадим Олійник — десятикласник Оженинської ЗОШ №2 — творить одну картину за іншою. Має в доробку майже півсотні довершених робіт, у Рівному навіть діє його персональна виставка. Презентуючи її, Вадим пожартував, що стати художником його зобов’язало власне прізвище: бо, мовляв, найкраще працювати олійними фарбами. А найліпші пейзажі ті, що взяті з натури довкола його мальовничого села. Коли автобус, який довозить дітей зі Стадників до Оженинської школи, не приходив, Вадим йшов пішки, навпрошки — з того маршруту і почерпнув десяток тем для своїх картин.
Вадим — учень художника Олександра Опанасюка, який у Бугринському аграрному ліцеї навчав дітей художній майстерності.
— У творенні картини художник має від чогось відштовхуватися, — розмірковує Олександр Опанасюк, — від власної уяви, образних напрацювань чи, приміром, як це практикує Вадим, — від природного видива. І тут, як на мене, найбільше виявляється талант учня: він не просто своїм зором «фотографує» природу, а ніби рентгеном проникає в її сутність. Зважаючи на оригінальну творчу палітру Вадима, його плідну працю та ранній старт у мистецтві, сподіваюся, що він стане талановитим художником.
Рівненська область.
Вадим Олійник зі своїм учителем —Олександром Опанасюком.