Зо два десятки представників всеукраїнської громадської організації «Молоді регіони» вчора вийшли під стіни Міносвіти на мирну демонстрацію з метою «покращити діалог молоді з владою та розпочати роботу над втіленням їхніх прохань у реальних проектах, у тому числі й у законодавчих актах». Свої зауваження щодо якості вищої освіти вони оформили у листах, адресованих Президенту України.

— До акції долучилися 43 тисячі студентів із 172 вишів України. Молодь висловила своє бачення щодо питань корупції, пропозиції щодо вартості навчання та назвала проблеми, які потребують негайного вирішення, — розповів координатор акції Андрій Кучер.
Передати листи главі держави студенти довірили профільному міністру Дмитру Табачнику. Той не лише погодився попрацювати листоношею, а й провів з активістами цілу годину, відповідаючи на їхні запитання. Така привітність міністра здивувала журналістів. Нагадаємо, до цього Дмитро Табачник жодного разу не виходив до студентів, коли ті з’являлися під стінами відомства зі своїми вимогами. Тому «Голос України» поцікавився в урядовця, чому для «Молодих регіонів» він зробив виняток.
— Тому що сьогодні є предмет для конструктивної розмови, а обговорювати плітки і вигадки у мене немає часу, — відповів він.
У незалежній студентській профспілці «Пряма дія» — інша думка. Учорашню акцію «Молодих регіонів» там розцінили як фарс. «Коли молодіжка правлячої партії привселюдно вимагає чогось від своїх керівників — це просто смішно. Врешті-решт це можна вирішити кулуарно і не робити подібних вистав. Це просто гра на публіку і все. Я вже не кажу про те, що у них немає нормального активу. Там перебувають люди, які роблять собі кар’єру по партійній лінії», — сказав активіст організації Андрій Мовчан.
Він також нагадав, що 31 січня під комітетами Верховної Ради студенти мітингуватимуть проти прийняття законопроекту «Про вищу освіту», скорочення державного замовлення у вищих навчальних закладах і за впровадження реальної університетської автономії.
— Наша акція відбуватиметься без жодної партійної символіки. Якщо хтось порушить це правило, то його визнають провокатором і не допустять до демонстрації», — зауважив Андрій Мовчан.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.