Сувора економія енергоресурсів та завершення робіт із відновлення доріг області — першочергові завдання, які сьогодні стоять перед Івано-Франківщиною. Про це на прес-конференції, наголосив голова ОДА Олег Гончарук.
Щодо доріг, то голова все-таки сподівається на фінансування з державного бюджету та залучення інвестицій. Із цього приводу вже ведуться перемовини з потенційними інвесторами. Зокрема, як уточнив посадовець, уже досягнуто принципової домовленості щодо впорядкування об’їзного автошляху в обласному центрі.
Слід нагадати, що минуло лише десять днів, як Олег Гончарук очолив область. Наразі, об’їжджаючи райони регіону, знайомиться з господаркою краю. Запевнив, що отримав у спадок «злагоджений механізм», проте працювати є над чим. Найбільша проблема, яка естафетою передається від одного голови до іншого, — це екологічна загроза від Домбровського кар’єру, що в Калуському районі. Наступне — раціональне використання природних ресурсів. Олег Романович переконаний, що з Прикарпаття має вивозитись не ліс-кругляк, а вже оброблена деревина.
Не минулося без запитань про долю бійців п’ятого батальйону територіальної оборони «Прикарпаття». Голова ОДА запевнив присутніх, що доніс до керівництва держави своє бачення виходу із ситуації. Також повідомив, що відповідно до повноважень сприятиме, щоб до бійців не було застосовано кримінального покарання. Особисто декілька разів спілкувався з прокурором Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Миколою Лисим, який підтвердив, що «не буде жодних переслідувань стосовно військовослужбовців, які добровільно прибудуть у нове місце розташування батальйону».
Івано-Франківська область.