У Донецькій області зберігається режим посиленої охорони ключових об’єктів життєдіяльності, запроваджений у зв’язку із вибухами 20 січня. Про це журналістам заявив перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Дергунов.
«Посилений режим зберігається і він може бути скасований лише після того, як будуть затримані учасники цього процесу. Тому і медичні заклади, і органи внутрішніх справ несуть службу так, як їм належно», — зазначив заступник керівника області. Він підкреслив, що слідство оприлюднило лише одну версію надзвичайної пригоди. «Версія, яку озвучив голова СБУ Валерій Хорошковський, — банальне вимагання грошей. І коли люди побачили масштаб операції, коли побачили, як включилася в роботу державна машина, — просто не прийшли за грошима. Гадаю, коли будуть затримані безпосередні фігуранти,  тоді ми отримаємо точну інформацію».
На уточнююче запитання: «Отже, гроші привозили?» Сергій Дергунов відповів так: «Сумку привозили. Я гроші не рахував особисто. Це — спецоперація».
Як повідомлялося раніше, у листі, знайденому на місці вибуху поблизу будівлі державного підприємства «Макіїввугілля», містилася вимога виплатити понад 4 мільйони купюрами по 500 євро. В разі невиконання вимоги невідомі зловмисники обіцяли здійснити ще п’ять вибухів у місцях масового скупчення людей. Виступаючи перед журналістами, голова СБУ заперечив той факт, що гроші вимагачам були виплачені.
Сергій Дергунов заявив, що вибухи в Макіївці не мають стосунку до діяльності об’єднання «Макіїввугілля», підсумків перевірки КРУ та вимог контрольно-ревізійного управління про звільнення генерального директора Станіслава Толчіна. «Ревізія КРУ була, її підсумки оскаржені в суді. І суд вирішує, чи є там склад злочину. Я, справді, підписав листа на ім’я колишнього міністра вугільної промисловості Юрія Ященка про те, що обласна адміністрація вважає передчасним до визначення результатів перевірки звільнення «генерала» з посади», — сказав перший заступник керівника області.