У Кам’янці-Подільському працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили корупційну діяльність співробітника вищого навчального закладу. За інформацією правоохоронців, він вимагав від студента хабар у розмірі чотирьох тисяч гривень. Саме в таку суму чоловік оцінив свою «допомогу» в успішному складанні іспиту та захисті курсової роботи. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу.
Депутати пошукають гроші у власних кишенях
Міська влада Кам’янця-Подільського цього року має намір запровадити нову практику виконання наказів виборців. Оскільки бюджету міста не вистачає грошей навіть на нагальні потреби, прохання людей того чи іншого мікрорайону депутати виконуватимуть за власні кошти.
Річ у тому, що в попередні роки в Кам’янці-Подільському кожен обранець для роботи на окрузі отримував із бюджету п’ять тисяч гривень, а нинішнього — такі видатки не плануються. За словами міського голови Михайла Сімашкевича, кожен депутат пожертвує певну суму. Саме за ці кошти мають намір, зокрема, спорудити дитячі майданчики в тих мікрорайонах, де їх гостро бракує.
До слова, в депутатському корпусі 50 обранців, із них більше третини працюють у бюджетній сфері.