Пологівчанин Володимир Горулько врятував з-під льоду семирічну дівчинку. Трагедія сталася у місті Пологи, коли четверо дітей вийшли на лід штучної водойми поковзатись. Раптом тонкий лід почав провалюватися, і всі опинилися у воді. Старший хлопчик вибрався сам та витяг одну дівчинку, ще одну йому допоміг витягти чоловік, який прибіг на крики. Володимир Горулько також без роздумів пірнув на дно і знайшов там четверту дівчинку. Її він та мама однієї із врятованих дівчаток фактично реанімували, вдало зробивши штучне дихання.
Де був зниклий «тризубівець»
Йдеться про тернопільчанина Василя Лабайчука. Він звернувся зі скаргою до Генпрокурора та Уповноваженого з прав людини, в якій ділиться враженнями про своє затримання. Те, що затримано його в одному із сіл Збаразького району Тернопільської області без пояснень і складення протоколу, вже нікого, зокрема у Запоріжжі, не дивує. Адже тут до всіх «націоналістів», яких бажають хоч до якоїсь справи приплести, ставлення приблизно однакове. Однак з членом «Тризубу» «просунулися» далі. Тільки на десятий день йому дозволили зателефонувати батькові. Того ж дня, 19 січня, у Жовтневому райсуді міста Запоріжжя йому встановили запобіжний захід — утримання під вартою у СІЗО. Однак утримують чомусь у приміщенні для тимчасово затриманих Заводського райвідділу міліції, абсолютно не придатному для тривалого утримання.
Комунальники успішно подолали наслідки стихії
У понеділок запоріжці були приємно здивовані — після серйозного снігопаду фактично було розчищено проспект, тротуари вздовж нього і зупинки, та навіть магістралі й внутрішні дворові дороги, чого не помічали раніше. Приміром, у суботу — коли снігопад лише розпочинався, і в неділю, коли він був у розпалі, багато запоріжців постраждали від падінь на тротуарах і доріжках. Цифра 332 пацієнти травмпунктів — усього за два дні — видається рекордною, а коли 54 особи з постраждалих ще й госпіталізовано, то це вже справжня біда. Більшість людей, які отримали тяжкі травми від падіння, — старшого віку. А це, окрім усього, означає ще й дуже важкий процес лікування.