Вісімнадцять гірничих робітників очисних забоїв (ГРОЗ) ВАТ «Павлоградвугілля» (ДПЕК) у навчально-курсовому комбінаті освоюють нині другу професію — підземного електрослюсаря. Навчання робітників основних професій здійснюється з відривом від виробництва і за рахунок підприємства. Його пройшли вже понад 70 працівників об’єднання. Як пояснили в прес-службі ВАТ, робиться це задля безпеки під час виконання робіт з усунення дрібних несправностей і підвищення продуктивності праці. ГРОЗи й прохідники, оволодівши навичками підземного слюсаря, у незначній аварійній ситуації зможуть (і матимуть право) провести дрібний ремонт.
Які автомобілі найчастіше крадуть
Торік в області поменшало злочинів, пов’язаних із викраденням автотранспортних засобів, а от кількість розкритих крадіжок збільшилася. Загалом зареєстровано 342 такі злочини (у 2009 році — 408), з яких розкрито — понад 80 відсотків (позаторік — 62).
За словами старшого інспектора відділу організації розшуку викраденого автомобільного транспорту Управління ДАІ області Юрія Іващенка, найбільше крадіжок відбувається у п’ятницю з півночі до четвертої ранку на прибудинкових територіях. Викрадають переважно автомобілі російського та вітчизняного виробництва. Найбільш затребувані у злодіїв «ВАЗи», на другому місці — «ЗАЗи». Далі у списку — «Москвич», «Део», «Опель», «Шевроле», «Шкода», «Toйота», «Фольксваген» тощо.