Сьогодні в Комітеті Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування презентують додатковий протокол до Європейської хартії місцевого самоврядування.
Крім народних депутатів у заході участь візьмуть, зокрема, представники програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні», Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державного фонду сприяння муніципалітетам в Україні.
Засідання відбудеться в рамках діяльності робочої групи з питань впровадження Європейської хартії місцевого самоврядування, яка, за твердженням фахівців, не повною мірою втілена в наше життя. Основна мета заходу — підготовка до ратифікації Україною згаданого документа: додаткового протоколу. Його було відкрито до підписання державами-членами РЄ у листопаді 2009 року.
Протокол має забезпечити право кожної людини на участь у суспільно-політичному житті на місцевому рівні та в діяльності органів самоврядування. Крім того, учасники «круглого столу» матимуть змогу ознайомитися з відповідним досвідом європейських країн.