Протягом сьомої сесії шостого скликання Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти максимум уваги приділяв підвищенню якості освіти, розвитку науки, поліпшенню умов праці педагогічних кадрів, адаптації вітчизняного галузевого законодавства до міжнародних норм і стандартів.
Комітет провів п’ять засідань, розглянув 50 питань, 37 з яких присвячено обговоренню законопроектів та проектів постанов парламенту. За ініціативи комітету ухвалено, зокрема, два закони та три постанови.
Також Верховною Радою прийнято у першому читанні низку законопроектів, які комітет розглядав як профільний.
Він повернув на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи проект закону про кредитування на здобуття вищої освіти.
Йому ж на доопрацювання повернуто проект закону про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» (щодо порядку організації нових галузевих академій наук).
Оскільки комітет вважає пріоритетними проблеми фінансування галузі, а також соціального забезпечення педагогічних та науково-педагогічних працівників, було вивчено та подано пропозиції до проектів Податкового та Бюджетного кодексів, а також до проекту закону про державний бюджет на 2011 рік у частині фінансування галузі.
Реалізовуючи контрольну функцію, комітет заслухав інформацію про виконання постанов Верховної Ради України «Про відзначення 75-річчя Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України» та «Про невідкладні заходи зі збереження територіальної цілісності Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України».
Протягом сьомої сесії парламентарії підготували клопотання про нагородження 14 наукових та науково-педагогічних працівників відзнаками Верховної Ради.
Комітет активно працює із зверненнями громадян. Зокрема, впродовж сесії на його адресу надійшло понад 1050 заяв і звернень від колективів навчальних закладів, наукових установ, центральних та місцевих органів виконавчої влади, громадян. Їх уважно розглянуто, узагальнено та використано в роботі.
Вл. інф.