Протягом минулого року до народного депутата Валерія Баранова (фракція Народної партії) звернулося близько двох тисяч громадян. Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі НП. Соціальний захист, пенсії, повернення втрачених заощаджень, забезпечення законності й порядку підприємницької діяльності — ці питання найбільше турбують українців. Є скарги на протиправні дії громадян та посадових осіб і неналежне розслідування кримінальних справ.
Парламентарій надіслав десятки звернень до відповідних міністерств, Генерального прокурора, а також прокурора Запорізької області, Запорізької обласної державної адміністрації та бердянського міського голови.
Після неодноразових звернень до уряду було виділено 500 млн. гривень з державного бюджету на продовження будівництва автотранспортної магістралі через річку Дніпро в Запоріжжі.
Крім того, завдяки народному обранцю Міністерство культури і туризму розробляє проект концепції державної цільової програми розвитку туризму і курортів на 2011—2015 роки, де передбачається підтримка економічного і соціального розвитку Бердянська — курорту державного значення.
Під особливою увагою народного депутата і створення Приазовського національного природного парку.
А в результаті звернення до Міністерства фінансів з депутатським запитом щодо незадовільного фінансування державної програми забезпечення молоді житлом на 15,6 відсотка порівняно з 2010 роком було збільшено загальний обсяг коштів на цю програму.
Загалом жодна проблема Запорізької області не залишається поза увагою народного депутата. Бердянськ за його сприяння отримав 30 млн. грн. з державної казни на соціально-економічний розвиток і 12 млн. — на реконструкцію мереж освітлення.

А нещодавно, під час перебування у Веселівському районі Запорізької області, Валерій Баранов передав дитячому садочку музичний центр.