Першими забили на сполох у селі Онищенки Решетилівського району. Тут в одному з приватних господарств було виявлено двох шестимісячних бичків, що захворіли на сказ. Це засвідчила й експертиза регіональної держветмедицини. А тим часом в управлінні ветеринарної медицини в Полтавській області підтвердили, що це вже не перший випадок на території краю. Поки що їх шість, до того ж вони «не прив’язані» до певного регіону.
Нині, запевняють і в управлінні ветмедицини, і в управлінні МНС робиться все задля того, щоб вчасно локалізувати небезпеку. Хоча боротися з хворобами тварин стає дедалі важче. Адже ще років 10—15 тому левова частка худоби утримувалася в колективних господарствах, де й контроль був відповідний, і ветзоослужба працювала... Нині власники тварин не лише економлять на щепленнях, а й самих ветлікарів, як кажуть, на поріг не пускають. Господарів по-людськи можна зрозуміти. Адже у разі виявлення у їхніх підопічних тих чи інших інфекційних захворювань худобу чи птицю можуть утилізувати без жодної компенсації.
Втім, утішає, що, як запевняють посадовці, випадків продажу «скаженого» молока і м’яса на території області не виявлено, але контроль за цією справою посилюватимуть.
 
Полтавська область.