У скоєнні двох вибухів на території Макіївки, які сталися 20 січня, підозрюють двох чоловіків  віком від 30 до 40 років. Їх оголосила в розшук Служба безпеки України. Перший із розшукуваних — на зріст 170—175 сантиметрів, середньої статури, стрункий. Був одягнений у світлий картуз, темну куртку, темні рукавиці, темні штани та темне взуття. Другий чоловік вищий на зріст —  175—180 сантиметрів, неспортивної статури, із животом, який виступає, із круглим обличчям. Одягнений був у темну плетену шапку, світлу коротку куртку, світлий шарф та штани, темні туфлі. При собі мав темну сумку на довгому ремені, у руках — пакет, можливо, — поліетиленовий. «Винагорода та анонімність гарантуються!» — зазначено в повідомленні.
Минулих вихідних у Макіївці обійшлося без надзвичайних подій. Міліція працювала у звичному режимі. Для забезпечення охорони громадського порядку на території міста організовано цілодобове несення служби у три зміни. Задіяні співробітники батальйону патрульної служби, військовослужбовці внутрішніх військ та співробітники підрозділу «Беркут». Визначені 69 маршрутів патрулювання, наряди охороняють громадський порядок у місцях великого скупчення людей. У двох районах дільничні пункти міліції працюють у цілодобовому режимі.
Раніше співробітники міліції обстежили 1460 житлових будинків, 27 медичних закладів, 186 навчальних та виховних закладів щодо виявлення підозрілих предметів. Перевірено залізничний вокзал та прилеглу територію, 11 об’єктів дозвільної системи, де зберігаються вибухові речовини. Співробітники ДАІ обстежили 27 зупинок автотранспорту та чотири автостанції.
В області запроваджено особливий режим на всіх ключових об’єктах — водо-, теплопостачання тощо. Голова обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк закликав громадян виявляти пильність та в разі підозри телефонувати до відповідних  служб. Тим часом в адміністративній будівлі державного підприємства «Макіїввугілля» поновилася робота, співробітники об’єднання повернулися на свої місця. Розбиті вікна тимчасово затягнуті поліетиленовою плівкою.