Україна не залучатиме військову авіацію інших країн до патрулювання повітряного простору під час Євро-2012. Це завдання наші льотчики виконуватимуть власними силами. Принаймні так передбачено у програмі підготовки авіапідрозділів до охорони об’єктів чемпіонату.
Про розробку документа повідомив міністр оборони Михайло Єжель у Вінниці, де базується штаб Повітряних сил ЗСУ. Уже в липні у Миргороді Полтавської області відбудуться масштабні навчання «Чисте небо» за участю військових льотчиків Польщі, Великобританії, Росії, Білорусі, Туреччини й Казахстану. Відпрацьовуватимуть шляхи взаємодії з метою координації сил на випадок ліквідації терористичних угрупувань чи інших нештатних ситуацій.
— Ми налагодили чіткий обмін інформацією з військовими з країн-сусідів, — каже командувач ПС генерал-лейтенант Сергій Онищенко. — Підтримуємо з ними постійний зв’язок. За його словами, українські військові льотчики мають досвід у виконанні завдань супроводу іноземних літаків, які долають повітряний простір держави. Авіатори також охороняють низку важливих наземних об’єктів. На думку командувача, дуже важливо те, що вдалося збільшити кількість годин, проведених у небі, насамперед для молодих льотчиків.