Народного депутата України Олега Ляшка знають у країні як людину, яка не словом, а ділом допомагає людям.
Тож коли сільський голова Богданівки, що в Броварському району Київщини, Григорій Дуженько попросив Олега Валерійовича допомогти місцевій школі, той, звісно, не відмовив.
Проблема полягала в тому, що для «першачків» у Богданівській школі не було придатного для занять приміщення, тож вони змушені були навчатися в будівлі місцевого дитсадка.
«Дітей, слава Богу, у селі стає дедалі більше, а от школа, якій виповнилося вже сорок років, не розрахована на таку кількість школярів», — каже директор школи.
За сприяння Олега Ляшка та інших благодійників за місяць проблему було розв’язано — у школі відремонтували й обладнали всім необхідним приміщення для учнів першого класу.
Відтепер 16 «першачків» Богданівської школи вчаться в просторому, світлому й теплому класі — з новими партами, шкільною дошкою, великим телевізором, навіть із ліжечками, адже малеча звикла до розпорядку дитсадка, а тому денний сон для них — річ обов’язкова.
17 січня — у день відкриття нового класу — у школі чекали на гостей. Ось до радісних та збуджених дітлахів заходить Олег Ляшко. «А я вас бачив по телевізору!» — зривається з місця хлопчик і підбігає до депутата. «Приємно, коли діти пізнають», — посміхається Ляшко.
«Ремонтом одного класу обмежуватися не будемо, — каже він, — у найближчих планах добудова школи, реконструкція Будинку культури. Це чудово, що дітей у селах Київщини народжується дедалі більше. Тому й умови для них потрібно створювати належні. Аби не тікала молодь до міста, а лишалася на рідній землі, піднімала своє село. А школа в будь-якому українському селі — це осередок життя. Нема школи — не стане й села. Тому одним із пріоритетних напрямків роботи особисто я вважаю підтримку сільських шкіл. Адже не може бути такого поняття, як «нерентабельна школа» — як не може бути «нерентабельних дітей».
Задоволені малеча та батьки влаштовують фотосесію з політиком, а потім дружно стають у чергу по автографи, які він ставить на календарі зі своїм фото. Першим по автограф підбігає хлопчик, який впізнав Олега Валерійовича. «Як тебе звати? — питає депутат, — Олексій?». І підписує: «Олексію на згадку!»
«Повішу над своїм столом», — задоволено каже малюк, обережно згортаючи календар.
За матеріалами прес-служби Олега ЛЯШКА.