20 січня 2011 року з космодрому Байконур о 14.29 (за київським часом) відбувся п’ятий успішний запуск ракети космічного призначення «Зеніт-3SLБФ» з космічним апаратом «Електро-Л». Це перший пуск в рамках Федеральної програми Росії. Як повідомили у Центрі інформаційних зв’язків КБ «Південне», космічний апарат «Електро-Л» масою 1800 кг виведено на розрахункову геостаціонарну орбіту із заданою точністю.
Ракета-носій «Зеніт-3SLБФ» спроектована в Україні. Перший і другий ступінь ракети розроблено в КБ «Південне» і виготовлено на «Південмаші», космічну головну частину (розгінний блок «Фрегат-СБ», головний обтічник і перехідний відсік) — в НВО ім. С. А. Лавочкіна (Росія).
Підготовка ракети космічного призначення до пуску, її випробування і запуск здійснено під керівництвом Управління Роскосмосу на Байконурі із залученням спеціалістів ДП КБ «Південне» і ДП ВО «Південмаш» (Україна), «НВО ім. С. А. Лавочкіна» та інших російських організацій.
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав колективи «Південного машинобудівного заводу ім. О. М. Макарова» та КБ «Південне», зазначивши, що «успішний запуск ракет-носіїв, виготовлених на «Південмаші», — це підвищення іміджу України як космічної держави».
«Електро-Л» — це метеосупутник нового покоління, розроблений ФД «НВО ім. С. Лавочкіна». Його виведено на геостаціонарну орбіту в точку стояння 76 градусів східної довготи — над Індійським океаном, що дасть можливість найкраще спостерігати за станом погоди на території РФ, а також долучитися до глобальної супутникової системи спостереження Землі.