Кількасот обдурених будівельною корпорацією забудовників зібралися у фойє Тернопільської облдержадміністрації, вимагаючи від влади вплинути на компанію з тим, щоб вона продовжила будівництво об’єктів. Люди вклали кошти у власне житло (багато хто повністю оплатив його вартість), але роками не можуть дочекатися квартир. Не повертають і грошей. Наразі корпорація у Тернополі та області має 26 житлових об’єктів, але на жодному з них роботи не ведуться. Навіть уже здані й заселені будинки не прийняті в експлуатацію через неналежне оформлення земельних ділянок. Щодо них влада пообіцяла врегулювати питання (підписано меморандум між корпорацією і міською радою), однак не вирішено, як бути з розпочатими об’єктами.
Під час наради за участі голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна, міського голови Тернополя Сергія Надала, уповноважених від забудовників, представників правоохоронних органів, податкової служби, прокуратури вирішено дати ще один шанс корпорації. Її зобов’язано розпочати роботи на об’єктах до 10 лютого. Представник компанії, у свою чергу, запевнив, що завдяки отриманим кредитам зможуть здати до кінця цього року 12—13 будинків, а це понад 1200 квартир, у 2013-му — решту.
За словами голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна, влада не залишить громадян, які інвестували кошти в будівництво квартир, наодинці з їхніми проблемами. Якщо корпорація не дотримає слова, то вже з 11 лютого на кожному об’єкті будуть створюватися кооперативи із забудовників і залучатимуться до продовження робіт інші будівельні організації. А інвестори вважають, що черговий меморандум — то просто затягування часу, адже немає відповіді на головне питання: куди поділися здані ними кошти і звідки візьмуться вони для завершення будівництва? Якщо ж залучать інші будівельні організації, то невже вони працюватимуть собі на збиток?