Комітет Верховної Ради з питань економічної політики пропонуватиме включити до порядку денного наступної сесії 126 питань. За словами завідувача секретаріатом комітету Євгенія Дятлова, вже підготовлено до розгляду на пленарних засіданнях 18 законопроектів. Зокрема, проект закону про спеціальні (вільні) економічні зони, який визначає правові засади створення та функціонування спеціальних (вільних) економічних зон (СЕЗ) і підготовлений замість чинного Закону «Про загальні засади створення і функціонування спеціальних (вільних) економічних зон».
На засіданні комітету ухвалено рішення і про прийняття за основу проекту закону про систему державної підтримки експорту товарів (робіт, послуг) українського походження, метою якого є запровадження механізму державної підтримки експорту високотехнологічних галузей економіки, зокрема гарантування і кредитування експорту.
Комітет підготував до розгляду в повторному першому читанні проект закону про державне регулювання діяльності з проведення лотерей в Україні, в якому пропонується визначити правові засади діяльності з організації та проведення лотерей на території України.
Народні депутати вважають, що потребують доопрацювання законопроект про господарські об’єднання, в якому передбачається визначити порядок створення, діяльності та припинення господарських об’єднань, їхній правовий статус, права та обов’язки учасників і проект закону про державні та комунальні господарські об’єднання щодо врегулювання засад створення і діяльності державних та комунальних господарських об’єднань.
На засіданні комітету планується розглянути проекти законів про регулювання оціночної діяльності в Україні та про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні, якими пропонується вдосконалити правове регулювання суспільних відносин, що виникають у сфері оціночної діяльності, з урахуванням сучасних ринкових вимог.
Члени комітету мають ухвалити рішення і щодо законо-проекту про порядок продажу на аукціоні об’єктів комунальної власності територіальних громад міст, селищ, сіл. Метою проекту є запровадження прозорого механізму підготовки, проведення земельних аукціонів, законодавче врегулювання порядку та організації аукціонної діяльності. Передбачено, що його положення поширюються на суспільні відносини, що виникають у процесі організації та продажу на конкурентних засадах усіх земельних ділянок державної та комунальної власності, які згідно із Земельним кодексом України підлягають продажу на аукціонах, крім продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянам і юридичним особам.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради.