Глава держави Віктор Янукович з великою увагою поставився до організації відзначення Дня соборності України. Про це повідомив глава його адміністрації Сергій Льовочкін під час зустрічі з українськими та іноземними журналістами. «Це свято, на його переконання, є святом споконвічної мрії українського народу про незалежну, соборну національну державу», — наголосив глава адміністрації.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ситуації навколо указу про присвоєння Степану Бандері звання Героя України, Сергій Льовочкін наголосив: «Позиція Президента така: Україна є демократичною державою, де кожен має право поважати і шанувати тих героїв, яких хоче».
Крім того, глава адміністрації повідомив, що В. Янукович передасть свою премію імені патріарха Алексія II (а це 50 тисяч доларів) від Міжнародного фонду єдності православних народів на допомогу дітям-сиротам.
С. Льовочкін розповів про робочий графік Президента України. Так, 26—28 січня глава держави візьме участь у всесвітньому економічному форумі в Давосі, що сприятиме продовженню «лінії покращення інвестиційного клімату в Україні». 3-4 лютого відбудеться державний візит В. Януковича до Польщі. З президентом цієї країни він обговорить підготовку двох країн до Євро-2012.