До 120-річчя з дня народження Павла Тичини в столичному Будинку вчителя відбулася презентація аудіокниги поезій «Сила і ніжність болю» (вірші Тичини читає Олександр Биструшкін). З вступним словом на презентації виступив поет Іван Драч. Книгу створено й випущено за фінансової допомоги Едуарда Місеври — голови наглядової ради Стахановського вагонобудівного комбінату. 

Аудіокнига — продукт копіткої праці багатьох людей. «Кожен з них відповідально ставився до цієї справи, і працювати з таким колективом було задоволенням», — зазначила керівник проекту Тетяна Сосновська, директор київського Літературно-меморіального музею-квартири Павла Тичини. За її словами, цей диск буде популярним серед підлітків, бо вони, на жаль, звикли більше слухати, ніж читати. Таким чином учні та студенти зможуть долучитися до творчості поета.
На диску записано 40 хвилин поезії — переважно тієї, що її називають «ранньою», до середини 1920-х років. Хоча, як сказав О. Биструшкін, дуже важко висловити всю любов і повагу до Тичини за сорок хвилин. За задумом авторів проекту, музика до цих віршів повинна належати одному з сучасників Тичини, тому поезія звучить під акомпанемент музики Бориса Лятошинського.
Триває аудіокнига, як шкільний урок, та це не означає, що вміщені тут вірші не обов’язково «проходити» за одне заняття. Можна присвятити цілий урок одному віршеві, а потім школярі, хочеться вірити, не розбігатимуться після дзвоника, а залишатимуться ще якийсь час у класі під впливом високої поезії Тичини. На презентації справді було багато школярів. Аудіокнига призначена передусім не для продажу, а для розповсюдження по школах. Тираж її — тисяча примірників, що явно мало для всіх українських навчальних закладів.
Наприкінці презентації кожен бажаючий міг взяти участь у благодійній безпрограшній лотереї. Розіграно два призи: календар, виданий до 120-річчя Павла Григоровича, та аудіокниги. Також було анонсовано, що 27 січня має надійти в продаж перша частина тиражу подарункового видання книги поезій Павла Григоровича «Послав я в небо свою молитву».
 
До аудіокниги входить знаменитий вірш «О панно Інно...». На цій репродукції — картина художника Михайла Жука «Чорне та біле» (1912—1914). Чорний ангел — молодий Тичина, білий ангел — Поля Коновал, сестра панни Інни.
Репродукція Андрія НЕСТЕРЕНКА.