Підтримка й розвиток охорони здоров’я є одним із ключових пріоритетів для країни. Про це в інтерв’ю газеті «Голос України» заявила голова профільного парламентського комітету Тетяна Бахтеєва. На цьому, за її словами, наголошує і Президент Віктор Янукович. Влада розпочала підготовку системної реформи медицини, яку буде реалізовано вже цього року.
 Ключові завдання реформування:
- доступні та якісні медичні послуги,
- профілактика й стимули здорового способу життя.
 
А базовим документом для перетворень може стати підготовлена главою держави нова редакція Закону «Про основи законодавства України про охорону здоров’я», що її має розглянути парламент.
До речі, ще торік було закладено фінансові й законодавчі основи для проведення системної реформи охорони здоров’я, що зробить медицину більш якісною і по-справжньому доступною кожному, нагадала голова профільного комітету.
«Підводячи підсумки 2010 року, слід відзначити низку важливих рішень, спрямованих на зміцнення і розвиток чинної системи охорони здоров’я. Уживають заходів стосовно реформування галузі, в тому числі такі, які передбачають необхідність кардинального підвищення ефективності й раціональності використання наявних у ній ресурсів», — підкреслила парламентарій.
Водночас Т. Бахтеєва виступає за створення єдиної системи обліку інвалідів і єдиної схеми роботи з ними. Вона зазначила, що на сьогодні Міністерство охорони здоров’я не має єдиної прозорої і достовірної системи обліку інвалідів. Це, за її словами, пов’язано з проблемами визначення інвалідності.
«Так, у нас прийнято говорити про те, що в Україні більш як 2,6 млн. інвалідів. Однак можу з усією впевненістю заявити про те, що ця цифра занижена. За багато років єдиної системи обліку інвалідів, на відміну від інших країн, в Україні так і не створено», — заявила депутат.